Kollektiv digitalisering
För att nå framgång med ambitionen att digitalt ställa om och säkra jämlik digital välfärd i hela landet så behöver kommuner i högre utsträckning etablera nära samhandling inom området. Vad betyder det och hur ska detta ske i praktiken?
Under detta seminarium får vi lyssna till goda kommunexempel på samhandling inom digitalisering med hjärtat på det rätta stället, understött av den senaste forskningen på området.
Det handlar om att vi både behöver öka takten i omställningen och om att nyttja och ta hand om varandra i denna. Det handlar om rätten till samma digitala välfärd vart i landet man än bor. Det handlar om “laget för jaget” och om att “är man stark ska man vara snäll”. Men om samverkan är svårt så är verklig samhandling ännu svårare. Så hur får vi till det på riktigt? Vad krävs av vår sektor för att vi ska få kraft i arbetet med detta?
Vi kommer få ta del av såväl strategiska, taktiska som operativa tankar och exempel kring utmaningar med och framgångsfaktorer för verklig samhandling. Hur ska man se på samhandling? Hur ska man tänka strategiskt för att uppnå effekt och långsiktighet? Hur bygger man laget? Hur nyttjar man varandras förmågor samtidigt som man tar hand om varandra?
Anmälan
Detta seminarium arrangeras inom ramen för kompetensforum för digital mognad och partnerprogram för leverantörer. Seminariet är kostnadsfritt för de organisationer som är medlemmar i Kompetensforum eller medlemmar i Partnerprogrammet. För övriga utgår en avgift på 500 kr exkl. moms.
Anmälningslänk för dig som är medlem i Kompetensforum eller Partnerprogrammet.
Anmälningslänk för dig som är icke medlem.
Medverkande
- Daniel Ahlqvist, CIO/CDO på Luleå kommun
- Marcus Matteby, CIO/CDO på Sundsvalls kommun
- Pär Näslund, digitaliseringsansvarig på Ånge kommun
- Johan Magnusson, professor på Inst. tillämpad IT, Göteborgs universitet
Målgrupp
- Ledningsgrupper
- Chefer och ledare
- Strateger, verksamhetsutvecklare, projektledare
- Funktioner som verkar inom digitaliseringsfrågor och IT
Moderatorer
- Olof Lönnroth, utvecklingsledare, Adda
- Fredrik Carlsson, strateg, SKR