Priserna är exklusive moms.
*Utbildningen kan även köpas till lägre pris genom ett organisationsabonnemang eller med volymrabatt.
Om utbildningen
Att förstå anställningsvillkor och löneavtal inom funktionshinderomsorgen är en viktig del i att skapa en trygg och rättvis arbetsmiljö för alla.
I Sverige arbetar cirka 89 000 personer som personliga assistenter, varav 24 000 inom kommunerna. Dessutom finns många anhörigvårdare och ledsagare. Detta stora personalområde omfattas av komplexa avtal och regler som ofta skiljer sig från de vanliga anställningsvillkoren i kommuner och Sobona-företag.
Den här utbildningen är framtagen för att ge en tydlig introduktion till de specifika avtal och regler som gäller inom funktionshinderomsorgen.
Utbildningen beskriver PAN och HÖK/AB med Bilaga J tecknade 2024.
Du får lära dig om
- vilka regler som gäller för anställda i olika situationer, till exempel vid semesterplanering, dygnsvila, anställning i brukares hem eller vård av anhörig.
- hur du kan hantera vanliga arbetsgivarfrågor som påverkar den dagliga verksamheten.
Framtagen med SKR och Sobona
Utbildningen är framtagen i samarbete med SKR och Sobona.
Komplement till andra utbildningar
Utbildningen kan ses som ett komplement till Allmänna bestämmelser för chefer och Allmänna bestämmelser HR-inriktning (Bilaga J kompletterar avtalet AB).
Förhållande till den tidigare utbildningen PAN
Utbildningen ersätter den tidigare webbutbildningen PAN, som bestod av ett antal filmade föreläsningsavsnitt. Vi har nu omarbetat materialet till en interaktiv webbutbildning, samt uppdaterat den utifrån PAN och HÖK/Bilaga J tecknade 2024.
Bokningsvillkor
Läs mer om våra bokningsvillkor.
Har du redan köpt webbutbildningen? Logga in via Addas Lärplattform, dit du fått ett separat inlogg.
I den här artikeln svarar Addas expert Maria Dahlberg på tre vanliga frågor som chefer inom funktionshinderomsorgen ofta har, och som du får lära dig mer om i den här utbildningen.